vrijdag 10 december 2010

Kerstkapsels voor je dochter om van te dromen...

Er was eens... een klein lichtblond meisje met héél veel haar, maar ook héél stijl haar... Voor de kerst wilde ze graag krullen net als Sisi... Haar moeder zette krulspelden in het nog vochtige haar en daarna ging het meisje op een stoel, met een extra kussentje, onder een grote grijze droogkap zitten. Nadat de kookwekker rinkelde kwam het meisje met gloeiende rode oren onder de kap vandaan, kreeg een haarnetje op en ging ze naar bed, lekker slapen... Hoewel... lekker slapen met al die bubbels op haar hoofd.... De volgende morgen werden de krulspelden door de moeder er uit gehaald en het haar met de handen doorgekamd en had ze prachtige krullen... Strálend zat het meisje aan het kerstontbijt, met haar mooie lange jurk, door haar moeder gemaakt, en haar lange krullende haar...  Dit meisje... was ik en ik ben nog steeds dol op krullen in mijn superstijle haar!

Met kerst is het altijd heerlijk om mooie kleding aan te trekken. Mooie jurkjes, rokjes, wijd, kort, lang, met tule, kraaltjes of pailletjes. Van fluweel, zijde of taft... alles kan. Bijpassende schoenen of laarsjes, maillots of glitterpantys. Alles op elkaar afgestemd. Ook een mooi oorbelletje, armbandje of broche wordt niet vergeten... maar dan... de haartjes... de kapsels... die moeten natuurlijk ook in kerstfeer worden ondergedompeld. Ik vind dat zelf altijd heerlijk om te doen... de kers op de taart zal maar zeggen.
Er is zo'n enorme keus aan haaraccessoires. Een eenvoudig mooie zilverkleurige diadeem is ideaal voor halflang haar. Zilveren vlinderklemmetjes of een paar zijde rozen in de kleur van de kleding... Schuifspeldjes met schitterende kristallen staan prachtig in de rand van een knoedel. Is het haar wat korter, dan geeft twee knoedeltjes met wat springplukjes een mooi resultaat. Wil je iets anders dan anders doen, probeer het een weekje van te voren eerst uit. 

Maak gebruik van verstevigingsprodukten of haarlak om het haar wat minder glad en slap te maken. Dan blijven alle mooie speldjes een stuk beter zitten en is je dochter de hele dag een prachtige kerstprinses. In je voorraad haarspulletjes zijn schuifspeldjes in de kleur van de haren van je dochter echt onmisbaar. Altijd prettig om een sierknoedel of een eigenwijs plukje haar onzichtbaar vast te zetten. 

Nadat de haartjes mooi zitten even een laagje haarlak en het blijft de hele dag mooi zitten! De kapseltjes op de foto's blijven de gehele dag prima zitten en er kan nog heerlijk mee gespeeld worden... er is géén instortingsgevaar!
Heel veel plezier met het maken van mooie kerstkapsels voor je dochter en natuurlijk voor je zelf.


Nicole Claudia Blok

Geen opmerkingen:

Een reactie posten