vrijdag 24 december 2010

Prachtige jurken voor de Eerste Heilige Communie

Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen op de Eerste Heilige Communie in 2011 vinden al plaats. In Nederland doen kinderen hun Eerste Communie als ze 7 of 8 jaar zijn. In Vlaanderen in het eerste of tweede jaar van de basisschool. Tegenwoordig wordt in BelgiĆ« in plaats van de Eerste Communie ook wel het Lentefeest gevierd. Bij het Lentefeest speelt het geloof geen (of in ieder geval een veel mindere) rol.

Traditioneel dragen de meisjes tijdens hun Eerste Communie witte jurken. Het zijn net kleine bruidjes in de meest prachtige jurken. Tegenwoordig zie je ook heel veel meisjes in jurken in andere kleuren. Alles mag, als het maar feestelijk en vooral mooi is. Daarnaast letten de moeders er tegenwoordig op of dat de kleding ook na de communie te dragen is.

Op een blog van een medeblogster zagen we een prachtige foto van een meisje die lang geleden haar Eerste Communie heeft gedaan.

Tegenwoordig zien de Communiejurken er toch anders uit. Maar feestelijk blijven ze. Bijvoorbeeld een jurk van het exclusieve modelabel voor meisjeskleding Collie-Collie.com die toch nog best veel weg heeft van een traditionele communiejurk. Collie-Collie.com maakt prachtige feestjurken voor meisjes met veel draagcomfort.

Persoonlijk vinden we de prachtige jurken van de Belgische ontwerpster Nelly Biesemans ook een absolute aanrader. Zij maakt zowel prachtige (feest)kleding voor dames als communiekleding voor meisjes. Op haar site www.ante3.be vindt je prachtige jurken voor je dochter.

Een ander mooi merk voor communiekleding is Rubio met nostalgisch aandoende jurken. Jurken voor echte prinsesjes.

Het merk RTB heeft heel veel soorten communiekleding. Of het nu traditioneel wit is of juist een felle kleur of bont patroon, alles kan. 

Ook een mooie niet traditionele communiejurk vinden wij een jurk van Blue Bay.

Het lijkt ons voor de moeders maar moeilijk om een keuze te maken uit de vele prachtige jurken voor hun dochter.  Hopelijk helpen bovenstaande voorbeelden een klein beetje met de keuze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten