zaterdag 26 februari 2011

Het exclusieve merk Collie-Collie.com

Het merk Collie-Collie.com is eind 2009 gestart en slaat goed aan bij een selecte doelgroep. De ontwerpster is de Nederlandse Nicole Claudia Blok die al vroeg begon met ontwerpen. Na in 2009 ontdekt te zijn door het Duitse Farbenmix heeft ze uiteindelijk besloten een eigen modelabel te starten voor exclusieve meisjeskleding. Het beeldmerk van het modelabel bestaat uit het familiewapen van de ontwerpster met daar door heen de naam van het modelabel geschreven. Die naam is als vanzelf ontstaan vanuit de persoonlijk weblog van de ontwerpster. De toevoeging .com maakt duidelijk dat het dan wel om kleding met een klassieke uitstraling gaat, de kleding wel moderne comfort kent.

Uitgangspunt bij het ontwerpen is altijd de belevingswereld van de meisjes die de kleding gaan dragen. Dat betekent dat de kleding misschien niet altijd even praktisch lijkt om bijvoorbeeld naar school aan te trekken, maar door gebruik te maken van mooie kwalitatief hoogwaardige materialen zijn ze heerlijk draagbaar. Het zijn vooral jurken waar je dochter heerlijk mee kan zwieren en wanneer ze vies zijn gewoon in de wasmachine kunnen. Zoals bijvoorbeeld deze Elodie.
Er wordt bij de kleding van Collie-Collie.com veel gebruik gemaakt van roezels, waardoor de kleding vaak heerlijk romantisch aan doet. Zoals bijvoorbeeld deze Willemientje met Bolero.
De ontwerpster maakt niet alleen jurken. Zo zijn wij bijvoorbeeld ook heel erg weg van deze rok Odilia.
Heel bijzonder is deze jurk die op het eerste gezicht een jasje met rok lijkt.
Bij de afwerking van de kleding wordt er rekening mee gehouden dat er niets is wat het huidje van het meisje kan irriteren, zoals labels op een verkeerde plaats waar ze kunnen prikken, ruwe stofrandjes in de nek, enzovoort. Dat kun je bijvoorbeeld goed zien aan de binnenkant van deze jurk (de Jamila), waar de rand van de wat stijvere tule wordt afgewerkt met zacht band. Het zorgt er ook nog eens voor dat de kleding van Collie-Collie.com ook aan de binnenkant er vaak heel erg mooi uitziet.
De ontwerpster vind het heel erg leuk om de materialen waar ze mee werkt te bewerken. Zo heeft ze het bovenstukje van deze jurk (de Erin) gesmockt. Een zeer arbeidsintensieve bezigheid, maar die de jurk direct bijzonder maakt.
Het merk maakt niet echt collecties voor  seizoenen. De ontwerpster maakt wat in haar opkomt op dat moment. Puur op gevoel. Er wordt geen rekening gehouden met trends of iets dergelijks. De ontwerpster maakt wat ze mooi vindt en waarvan ze denkt dat de meisjes die de kleding gaan dragen het ook mooi vinden. En daar blijkt ze vaak gelijk in te hebben. Als het kledingstuk klaar is wordt het direct in de webwinkel van het merk gezet. Ieder kledingstuk van Collie-Collie.com wordt eenmalig (per maat) gemaakt, waardoor de exclusieve meisjeskleding met recht Exclusief genoemd kan worden.
De kleding van dit merk is alleen in de webwinkel van het merk te koop en tijdens door klanten georganiseerde party's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten